O NAMA

Društvo prijatelja HNK Hajduk u Zagrebu je službena udruga navijača Hajduka, a djeluje od 1949. godine.

Misija DPH Zagreb je kontinuirano promovirati Hajduk i širiti članstvo na području grada Zagreba te biti zapažena udruga na području grada po pitanju aktivizma u smislu uključivanja u humanitarne i općekorisne društvene aktivnosti, pritom promovirajući Hajduk i Udrugu.
Vizija. DPH Zagreb je udruga koja prati događanja u Hajduku i oko Hajduka, informira, savjetuje i zbližava navijače i simpatizere Hajduka (osim ultra scene) na području grada Zagreba. U gradu je prepoznata kao miroljubiva i svima otvorena udruga. Organizira Bilu noć za Hajduka koja predstavlja popularan društveni događaj. 

Hajduk je oduvijek bio više od samog nogometnog kluba. Vezivao je narod na sebe, bio simbol otpora, ostao simbol Dalmacije i Dalmatinaca. Iako je voljen i od onih koji to nisu. Stoga je u glavama nastala ideja da se vrati stara slava i udruženju prijatelja Hajduka u Zagrebu, gradu koji prema svim procjenama broji drugu najmnogoljudniju skupinu navijača, simpatizera i poklonika splitskog kluba na svijetu.
Skupina entuzijasta okupila se u drugoj polovici 2013. godine, i pokrenula je priču, koja je u prve tri i pol godine postojanja uspjela okupiti veliki broj Hajdukovaca u Zagrebu. Od nomadskih početaka, sa sastancima gdje se stigne, preko organiziranja prve revitalizirane Bile noći u Zagrebu 2014. godine, sada već možemo reći da je DPH Zagreb postao bitan pojam za svakog onog u metropoli tko voli bijelu boju. Tri Bile noći, nekoliko organiziranih gostovanja, dobrotvorne akcije, sjajan rezultat prikupljanja sredstava u akciji “Ili jesmo ili nismo”, vlastiti klupski prostor, sve je to ono čime do sada moramo biti zadovoljni. I nadati se da ćemo dosadašnji rezultat nadmašiti. Posebno smo ponosni da ne zaboravljamo naše “seniore”, čak i one koji su sudjelovali u osnivanju prvog DPH ikada, onog zagrebačkog 1949. godine. Tradicija je važna.

Biti hajdukovac u Zagrebu je u isto vrijeme i teško i divno. Teško, jer su uvijek neka oporba i uvijek se susreće s onim “što radite ovdje onda”. Divno, jer Hajduk veže ljude koji se možda i ne znaju po toj jednoj čvrstoj osnovi. Naša je država takva da razgovor uvijek pređe nekako do nogometa, i onda kad čovjek dozna da mu dojučerašnji stranac navija za Hajduk, nekako se sav led probije. Nadamo se kako će ti trenuci i dalje poživjeti, i da ćemo se i dalje družiti.

Hajduk živi vječno!

OIB: 90338546736 // Adresa sjedišta: 10000 Zagreb, Ozaljska 93 // Djelatnost: 94.99 Djelatnosti ostalih članskih organizacija, d. n. (NKD 2007) // Sektor S – Ostale uslužne djelatnosti // Žiro računi: HR4123300031152938152 // Matični broj: 4093887 // Registracijski broj: 21010455 // Dokumenti