Osvrt na Bajdine dane 2020.

Bajdini dani 13. – 16.02.2020.
13. siječnja 2020.
DPH Zagreb za Kuću ljubavi
6. prosinca 2020.

S godinama su hajdukovci počeli slaviti 13. veljače ne samo kao rođendan voljenog Kluba, nego kao i svoj vlastiti rođendan. Tako je i kod nas u Zagrebu, gdje se Hajdukov rođendan obilježava nekoliko dana, i ti su dani postali poznati pod nazivom „Bajdini dani“. Dani u kojima se hajdukovci u Zagrebu druže, čestitaju jedni drugima, pjevaju u čast splitskih Bilih, uče o prošlosti Kluba, učlanjuju se, sudjeluju u otkupu dionica, a istodobno i humanitarno djeluju i pomažu u spašavanju života.

Svi ti aspekti postojali su i za vrijeme ovogodišnjih Bajdinih dana. U Bajdinom domu, popularnom „Hajdukovom veleposlanstvu u Zagrebu“ rođendan se proslavio na nivou – uz pjesmu, dalmatinski pršut i sir te neizostavnu tortu. Petak je nastavljen sa druženjem uz briškulu, trešetu i belu, a nešto mlađi hajdukovci okušali su sreću u igranju Play Stationa. Subota je počela organiziranim darivanjem krvi u Petrovoj – još jednoj u nizu akcija u kojem Društvo prijatelja Hajduka Zagreb pomaže svojoj zajednici. Još jednom smo prikupili dragocjene doze krvi kojima smo možda spasili nečiji život. Dan je nastavljen u Bajdinom domu zajedničkim gledanjem utakmice Hajduka, a nakon utakmice je održan kviz u kojem su naši članovi okušali i prikazali zavidno znanje o „Majstoru s mora“.

Posebno veseli činjenica da su naši članovi tijekom sva tri dana proslave imali priliku dobiti člansku iskaznicu na licu mjesta. Bilo je i novih članova, među kojima ističemo one najmlađe, čak i bebu staru par dana. Pričalo se i o projektu „Za sva vrimena“ gdje smo također povećali broj naših članova koji su ujedno i donatori.

Ovim putem zahvaljujemo svima koji s zajedno s nama proslavili Hajdukov rođendan, posebno dragim gostima iz Sinja i Krškog, te svim našim članovima koji su pomogli da ovogodišnji Bajdinih dani budu na nivou kojeg najveći hrvatski klub zaslužuje. Svim hajdukovcima poručujemo da su vrata Bajdinog doma i Društva prijatelja Hajduka Zagreb širom otvorena!