Sretna 2020.

Drug Reić samo dlaku mijenja
23. listopada 2019.
Bajdini dani 13. – 16.02.2020.
13. siječnja 2020.

Još jedna godina je došla do svog kraja, a to je idealno vrijeme za pogled unatrag na proteklih 12 mjeseci djelovanja našeg Društva prijatelja Hajduka, što je bilo dobro, što smo ostvarili, a što ne, te što u budućnosti može biti još bolje.

Godina za nama bila je kompletno u znaku proslave velikog jubileja našeg Društva – 70 godina od osnivanja DPH Zagreb davne 1949. godine. Toj obljetnici posvetili smo Bajdine dane u veljači, u travnju je prilog o našem jubileju napravio HRT, u listopadu smo uspješno organizirali još jednu Bilu noć, a u studenome smo organizirano putovali u Split na utakmicu s Osijekom te smo tom prilikom upisali ime Bernarda Bajde Vukasa u tematski park na Poljudu.

Društvo prijatelja Hajduka Zagreb 2019. godinu završava sa 640 članova, uz dodatak da se zbog mogućnosti naknadne uplate za ovu godinu taj broj može i povećati. Brojka od 640 članova našeg Društva nas nikako ne može u potpunosti zadovoljiti, svjesni smo da uvijek može više i bolje, a u sljedećoj godini očekujemo dodatno povećanje članstva kako bismo se još malo primaknuli ciljanoj brojci od četiri znamenke. Učlanjivanje za 2020. godinu krenulo je prije 15-ak dana, a u tom kratkom periodu već smo se približili brojci od 200 članova što daje naslutiti da bi iduća godina mogla biti rekordna.

S druge strane, izuzetno smo ponosni na naših više od 100 donatora u projektu Za sva vrimena kojim će navijači Hajduka otkupiti 24,53% dionica Kluba i tako zauvijek osigurati da se Hajduk više nikada ne nađe u rukama politike ili kojeg drugog pojedinca sumnjivih namjera. Podsjećamo da je DPH Zagreb i tu pokazao put drugima te je kao prvi DPH uplatio cjelokupni iznos donacije od 7.500 kuna te osigurao svoje mjesto u tematskom parku čije se otvorenje očekuje uskoro. Krajem ove godine uplatili smo puni iznos za ime legendarnog Bernarda Bajde Vukasa po kojemu naš Dom nosi ime te smo na taj način osigurali da Bajdino ime bude u parku Za sva vrimena.

Početak 2019. godine u radu DPH Zagreb obilježile su brojne akcije učlanjivanja u Hajduk, a sve je kulminiralo organizacijom Bajdinih dana u povodu 108. rođendana voljenog Kluba s brojnim popratnim događajima. Također, u listopadu smo u hotelu „Panorama“ organizirali još jednu uspješnu Bilu noć i tako nastavili tradiciju koja neprekidno traje od davne 1965. godine.

U godini za nama bili smo aktivni i po pitanju uključivanja u razne humanitarne i općekorisne društvene aktivnosti, poput već tradicionalnog dobrovoljnog darivanja krvi, a u malom vojvođanskom mjestu posjetili smo bivšeg vrata Hajduka Ivana Budinčevića te mu pomogli novčanim prilogom.

Tijekom godine organizirali smo više nagradnih igara u kojima smo najsretnijim članovima dijelili dresove, ulaznice i ostale hajdučke nagrade, a u Bajdinom domu bilo je i kvizova znanja na temu Hajduka, tematskih večeri i mnoštvo zajedničkih druženja uz utakmice našega Kluba.

Za kraj, ali ne i manje važno, početkom godine održali smo i skupštinu udruge te smo izabrali novo vodstvo. Na vlastiti zahtjev razriješeni su dotadašnji predsjednik Boris Sesar i tajnik Mate Kukavica, a za novog predsjednika udruge izabran je Edo Anlar, dok će tajnik udruge u idućem četverogodišnjem razdoblju biti Luka Šimunić. Na mjestu potpredsjednika ostao je Ivan Princivali.

U 2020. godini očekuju nas novi izazovi, ciljeve smo postavili visoko, a s njihovom realizacijom krećemo odmah. Sve dosadašnje članove i one koji će to tek postati pozivamo da se već danas učlane u Društvo prijatelja Hajduka u Zagrebu i tako osiguraju svoju člansku iskaznicu za 2020. godinu. Također, pozivamo ih da se priključe projektu Za sva vrimena i tako se upišu u povijest voljenog Kluba.

Svim članovima DPH Zagreb i njihovim obiteljima želimo sretan i blagoslovljen Božić te uspješnu novu 2020. godinu!

Vaš DPH Zagreb