Živjeli!

Bravo za donacije
21. prosinca 2017.
Društvene igre #biliponedjeljak
3. siječnja 2018.

Donosimo kratki pregled aktivnosti u 2017. godini

Godina se bliži svom kraju, a to je idealno vrijeme da se osvrnemo na proteklih 12 mjeseci djelovanja našeg Društva prijatelja Hajduka, što je bilo dobro, što smo ostvarili, a što ne, te što u budućnosti može biti još bolje.
Društvo prijatelja Hajduka Zagreb 2017. godinu završava sa 720 članova, uz dodatak da se zbog mogućnosti naknadne uplate za ovu godinu taj broj može i povećati. Brojka od 720 članova naše Društvo čini najbrojnijim DPH-om na području Hrvatske. To nas čini ponosnima, ali kako smo svjesni da uvijek može više i bolje, u sljedećoj godini očekujemo dodatno povećanje članstva kako bismo se još približili ciljanoj brojci od četiri znamenke. Učlanjivanje za 2018. godinu krenulo je prije nepuna tri dana, a u tom kratkom periodu već smo prešli brojku od sto članova što daje naslutiti da će iduća godina biti rekordna.
Godinu na izmaku obilježio je početak projekta Za sva vrimena kojim će navijači Hajduka u idućih 9 godina otkupiti dionice Kluba i tako zauvijek osigurati da se Hajduk više nikada ne nađe u rukama politike ili kojeg drugog pojedinca sumnjivih namjera. DPH Zagreb je i tu pokazao put drugima te je kao prvi DPH uplatio cjelokupni iznos donacije od 7.500 kuna te osigurao svoje mjesto u tematskom parku koji će niknuti neposredno uz stadion na Poljudu. Osim toga, vodeći smo među DPH-ovima i po broju pojedinačnih donacija, s ciljem da u novoj godini taj broj bude i veći.
Početak 2017. godine u radu DPH Zagreb obilježile su brojne akcije učlanjivanja u Hajduk, a sve je kulminiralo organizacijom Bajdinog vikenda nekoliko dana nakon 106. rođendana voljenog Kluba s brojnim popratnim događanjima. Također, krajem svibnja u hotelu „Dubrovnik“ organizirali smo još jednu uspješnu Bilu noć i tako nastavili tradiciju koja neprekidno traje od davne 1965. godine.
Proteklu godinu pamtit ćemo i po uspješno organiziranom prvom međunarodnom malonogometnom turniru DPH-ova kojeg smo organizirali u Krškom u susjednoj Sloveniji zajedno s momcima iz DPH Krško. Turnir je okupio DPH-ove iz Austrije, Slovenije i Hrvatske, a naslov je zasluženo osvojila momčad DPH Krško. Nadamo se da će ovaj turnir postati tradicija te da će iduće godine na istom mjestu okupiti još veći broj sudionika iz zemlje i inozemstva.
U godini za nama bili smo vrlo aktivni i po pitanju uključivanja u razne humanitarne i općekorisne društvene aktivnosti, pritom promovirajući Hajduk i naš DPH. Tako smo sudjelovali u raznim akcijama Humanitarnog kluba navijača Hajduka Bilo srce, priključili smo se akciji Srce Kornatsko, sudjelovali na humanitarnom malonogometnom turniru u Vukovaru, prikupljali sredstva za operaciju 10-godišnjeg dječaka s Downovim sindromom iz Vukovara, organizirali već tradicionalno dobrovoljno darivanje krvi, a hajdučko srce pokazali smo i u ove blagdanske dane donacijom higijenskih potrepština, odjeće, obuće i igračaka Kući za smještaj trudnica i nezbrinutih majki s novorođenčadi i djecom do tri godine, Kući ljubavi Savica.
Tijekom godine organizirali smo više nagradnih igara u kojima smo najsretnijim članovima dijelili dresove, ulaznice i ostale hajdučke nagrade, a u Bajdinom domu bilo je i kvizova znanja na temu Hajduka, tematskih večeri i mnoštvo zajedničkih druženja uz utakmice našega Kluba.
Za kraj, ali ne i manje važno, sredinom godine održana je redovna, ujedno i izborna godišnja skupština na kojoj je naše Društvo prijatelja Hajduka dobilo novo rukovodstvo i radna tijela za razdoblje od iduće četiri godine.
Sve dosadašnje članove i one koji će to tek postati pozivamo da se već danas učlane u najbrojnije Društvo prijatelja Hajduka u Hrvatskoj i tako osiguraju svoju člansku iskaznicu za 2018. godinu.
Svim članovima DPH Zagreb želimo sretan i blagoslovljen Božić te uspješnu Novu 2018. godinu!

Vaš DPH Zagreb